O Vrdniku:


Geografija: Vrdnik mapa

Naselje se razvilo na stranama dolinskih potoka, što daje terenu
zatalasan izgled. Vrdnik se nalazi na nadmorskoj visini 181 – 260 metara, te zato ima strmih ulica i kuća na razvođima. Venac Fruške gore štiti Vrdnik od upada hladnih vazdušnih masa sa severa, zbog čega je ovde klima toplija nego u nekim zapadnim mestima koja su znatno južnije, ali su izložena ka severu.


Banja Vrdnik:

Banja se nalazi u izvanrednom prirodnom amfiteatru, okružena blagim potocnim dolinama, obraslim bujnom i raznolikom vegetacijom. Pruža izvanredne mogućnosti za lečenje, odmor i rekreaciju, kao i turizam, s obzirom na brojne kulturno istorijske spomenike u neposrednoj blizini. Banja poseduje otvorene i zatvorene bazene, saune i dr. koji pružaju uslove za rekreaciju, relaksaciju, kako onima koji dolaze na lečenje, tako i gostima koji dolaze na odmor.

_____________________________________________________________________________________________________

O Banji:


Prirodne vrednosti u okolini Banje Vrdnik:

Banja se nalazi u neposrednoj blizini nacionalnog parka Fruška Gora, koji ima izvanredne prirodne ambijentalne vrednosti.


Prirodni i lekoviti faktori Banje Vrdnik:
Bazen Vrdnik

Voda ove banje spada u grupu hipotermalnih voda sa širokim spektrom dejstva na ljudski organizam konstantne temperature od 32,5°C. Čist vazduh bez ikakvih zagađenja sa velikom koncentracijom ozona, ovu banju svrstava i u grupu vazdušnih banja.

 

Banja Vrdnik se preporučuje za:

Sve oblike reumatskih oboljenja, postoperativna i postraumatska stanja lokomotornog aparata i kičmenog stuba, oboljenja perifernog centralnog motornog neurona, bolni sindromi, rekovalescentna stanja, respiratorna i ginekološka oboljenja, migrenozna stanja, sportske povrede i opšte kondiciranje organizma.


Načini lečenja u Banji Vrdnik:

Zavod poseduje savremenu opremu za pružanje svih metoda fizikalne medicine i rehabilitacije. U kombinovanom fizikalno-akupunturološkom tretmanu se postižu izvanredni rezultati.


Kulturno istorijski spomenici u okolini Banje Vrdnik:

Kula i Manastir    U samoj Banji Vrdnik se nalazi manastir Ravanica i Vrdnička kula – lokalitet iz rimskog doba. U okruženju se nalazi još 16 manastira koji svojom lepotom, značajem i vrednošću kulturnog blaga privlače brojne goste.


Sportsko rekreativni sadržaji Banje Vrdnik:

Otvoreni olimpijski bazen, zatvoreni bazeni, saune i fudbalsko igralište.


Zabava:

MNOGOBROJNE KAFIĆE I RESTORANE IMAMO, OPERU, POZORIŠTA I MUZEJE NEMAMO !!!